Els àpats dels romans al llarg de la jornada -L’esmorzar (ientaculum) es prenia a primera hora del matí , i consistia habitualment en pa, formatge, ous, hortalisses, olives (olivae) i vi pur (merum) o amb mel (mulsum). Els nens podien menjar també galetes i dolços -Cap al migdia tenia lloc el segon menjar ràpid, el “prandium”, que sovint es prenia de peu, a base d’aliments similars, preparats en fred o guisats. -El tercer menjar era el sopar, que començava en caure la tarda i podia prolongar-se durant diverses hores (en alguns casos fins i tot durant tota la nit i fins al matí següent). Es solia reunir la família i també els amics, era entre els romans un dels grans moments de la jornada, i representava no només el moment d’alimentar (com l’esmorzar i el “prandium”), sinó també una important ocasió convencional i de plaer. En el sopar es distingien tres parts: “Gustus o gustatio” que consistia en prendre uns entremesos: ous, olives, enciam, xicoira, alls, ostres, bolets ...
-Ingredients (6 persones): 1/2 l de llet 4 ous 100 g de torró de Xixona (tou) 2-3 cullerades de mel 200 g de xocolata negra sal maldon fumada aigua 100 g de sucre 1 raig de suc de llimona menta i sucre glacé per decorar
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada